Köpa ett hus på hjul?

Jag får många frågor om att bygga hus åt andra. Det gör jag gärna. För att göra det behöver jag en ritning eller annan specifikation på vad kunden vill ha. Där bör också ingå vilken typ av underrede du som kund önskar. Det går ju att bygga på allt från husvagnsunderreden till båttrailers till manskapsbodsunderreden.

Jag kan bygga en helt färdig vagn åt dig eller så kan jag tänka mig att bygga grunden och du får bygga klart invändigt. Du kan komma upp och vara med och bygga och på så sätt antagligen få en billigare vagn. Eller du kan köpa en redan befintlig vagn av mig. Valet är ditt.

Vad kostar vagnen?
Ja det beror på en rad faktorer:
Min timlön som är 375kr ink skatt och sociala avgifter.
Materialkostnaden som landar på 30tkr och uppåt.
Planlösningen och utseende(hur komplicerad vagnen är rent byggnadsmässigt.)
Val av underrede.

Prisexempel: Min nya vagn som jag bor i nu skulle kosta 150tusen kronor. Det är materialkostnad och min arbetstid utan påslag. Och mycket material har jag hittat till väldigt lågt pris genom blocket och liknande. Vagnen är väldigt stor och välisolerad.

Hör av er på Markus.Skoog@Hotmail.com

Annonser

4 responses to this post.

 1. Posted by erik lindstedt on januari 8, 2015 at 4:00 e m

  kan bli så att erik Lindstedt knackar på din hjulsnigel för att en vecka senare beställa en .eller köpa din . eller att jag säger upp mig och vi bygger ihop . jag hade då föredragit hampa som isolering . finns flamskyddsmedel av nåt slag i cellulosa ,träfiber ,träull . hampa är väl fritt ?
  tidigast tror jag kan bli senare delen av mars

  Svara

 2. sågspån är giftfritt, blir kanske lite tungt dock. i en vagn 🙂

  Svara

  • Ja sågspån är inte särskilt bra isolermaterial. Det är dock riktigt bra på att hantera fukt och är som du skriver giftfritt. Kutterspån är att föredra. Men de har cirka halva isolervärdet av andra isolermaterial vilket innebär att du behöver dubbelt så tjocka väggar jämförelsevis. Allt är ju en avvägning men i en vagn skulle jag inte välja det. Hellre obehandlad fårull i sånafall som också kan fås gratis av närmsta fårbonde. 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: