Arbetsdag 11 – Nya vagnen

IMG_3918

Jag har spikat råspontbrädor längsgående på undersidan av golvreglarna. I genomskärning ser det alltså ut som ett upp-och-nedvänt T. På så sätt blir det som en liten läpp, ett upplag för blindbotten. Blindbotten består av råspont som jag sågar i bitar och lägger i golvfacken.

IMG_3919

Här är brädorna på väg att skapa blindbotten åt mig.

IMG_3922

Sista brädan sågas till.

IMG_3921

Här ser ni hur jag har lagt tjärpapp där träkonstruktionen möter trä. Detta för att skydda blindbotten mot kondensvatten. På så sätt ökar livslängden avsevärt.

IMG_3927

Halva blindbotten lagd. Kommer senare kläs med vindpapp. Här tog materialet slut men istället för att åka och handla mer gick jag vidare till nästa moment. Bättre att köra slut på allt material innan en åker och handlar.

IMG_3930

Här har jag satt upp lite ångspärr som jag hade kvar från Uppsala. Det äventyret kan ni se mer av här.

IMG_3933

Här har jag klätt ångspärren med läkt 28*70 för att dels hålla den på plats när jag senare sprutar in isoleringsmaterialet men också för att jag ska kunna ha stående träpanel invändigt. Här tog allt material slut så jag fick avbryta för en shoppingrunda.

7 responses to this post.

  1. Det kliar i byggfingrarna när man läser din blogg just nu. Väldigt inspirerande!

    Svara

  2. Det är bra och fina bilder du tar på detaljer, det tackar vi för, vi som inte har börjat bygga våra egna vagnar vill säga 🙂

    /Andreas

    Svara

  3. Posted by Roger on oktober 22, 2013 at 6:41 f m

    Nu får du gå ut å jobba innan vi sliter ut uppdaterings knappen 😉

    Svara

  4. Posted by Lina on januari 17, 2017 at 7:08 f m

    Hej en fråga bara, eller två!

    Varför lade du råspont som blindbotten? Vore det inte enklare med OBS-skiva eller masonit-skiva? Eller måste det komma in luft på något vis?

    Sen undrar jag om du har något tips på vad kan göra för att undvika att husets undersida blir fuktskadad? Kan man måla den med tjära och linolja eller vanlig vattenavstötande färg?

    Vore tacksam för svar 🙂

    Svara

Lämna en kommentar