Enkelt hus på hjul

WittledDownCaravan

Det här en en väldigt enkel vagn som ändå har sin charm. Här i Sverige skulle man kunna ha den som ett enkelt sommarboende. Den lämpar sig nog ganska bra för att bygga med återvunnet material då konstruktionen är enkel. Även om man tänker sig att resa mycket med sin vagn kan det vara ett bra alternativ till vanliga husvagnar. Den har kostat paret 1500 dollar att bygga så cirka 10.000kr med andra ord. Går absolut att bygga billigare kanske helt gratis om man återvinner material från tippen, grannar och liknande.

wittled

Taket skulle man kunna bygga med brädor istället och ha på tjärpapp men dels är det en sämre konstruktion ur miljösynpunkt och man missar också ljusinsläppet som blir genom canvasen. Man ska dock veta att canvas inte är jättebilligt. När jag köpte canvas och sydde ett stort tält av det fick vi köpa en rulle på 40 kvadratmeter för 4.000kr.

Canvas väldigt lätt vilket är en fördel när man bygger på husvagnsunderreden eller annat klent underrede. Jag ser den här typen av vagn som ett bra alternativ till att bo i vanlig husvagn(som är full av giftiga material) eller tält på sommaren. Det blir mer rymd än i ett tält och bättre komfort totalt sett. Mer som ett rum än som ett litet kryp-in. Man kan ha förvaring och tillochmed matlagningsmöjlighet.

3 responses to this post.

  1. Posted by Petra on augusti 12, 2013 at 1:31 e m

    Å så mysigt! Man skulle kunna ha det som sommarställe…på syrran å Kens tomt 😉

    Svara

  2. […] Marcus på Attlevadetlevandelivet skriver om tankar runt ett växthusbygge […]

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: