Radikal hemkunskap

Radikalhemkunskap

Ett inspirerande videoklipp om ett par som är till stora delar självförsörjande. Det är i ett helt annat klimat än vad vi har men man kan ändå ta med sig grunderna. Laga mat från grunden, skaffa höns och bin, kompostera/bygg jord, odla din egen mat, fruktträd och buskar kräver knappt något jobb men ger massa tillbaks. De presenterar själva det hela som radikal hemkunskap(Radical home economics) och menar att hemkunskapen idag mer handlar om hur man blandar ihop en kaksmet av halvfabrikat än att faktiskt laga mat.

 

Annonser

6 responses to this post.

 1. Posted by Peter Nelly on maj 27, 2013 at 7:36 e m

  Som nån skrev på Youtubekommentarerna. Kan vara det bästa Kirsten Dirksen lagt upp!

  Svara

  • Tycker hon lägger upp mycket bra men det är klart inspirerande. Finns ju många liknande exempel även i Sverige men de flesta vill ju inte vara med i tv och liknande tyvärr så budskapet och inspirationen för oss andra uteblir.

   Svara

   • det är synd ja, att kunskapen om ”andra sätt” att leva inte riktigt når ut såvida man inte söker aktivt efter den. det är klart att man kan stöta på människor i ens väg som inspirerar och det är väl så det blivit den gräsrotsrörelse det är. jag älskar att läsa böcker om permakultur,självhushållning osv men saknade länge den där känslan av att det fanns andra som Gör och vill dela med sig av kunskap i Sverige. nätet är väl den mest självklara platsen att leta på och här är det ju fler och fler som inser värdet av att dela information. men som sagt, ute i den ”vanliga” världen så möts jag ofta av oförståelse! vilket iofs också kan bli en sporre, att lära sig och Söka kunskap där den finns.

    Svara

    • Men tänk att du kan vara det där första mötet med det `alternativa` för någon annan. Ett möte som kanske på sikt förändrar deras liv. Man vet aldrig vilka frön man sår i människor man möter. Jag möts ofta av väldigt positiva kommentarer från människor jag trodde såg mig som en riktig dåre så det finns hopp 🙂
     Jag försöker pusha alla som lever lite utanför normen att försöka nå ut med sin livsstil på olika sätt. Det behövs motbilder till hur normen säger att vi ska leva 🙂

     Svara

 2. Posted by Frida on juni 16, 2013 at 2:51 e m

  Hemkunskaps-ämnet kunde bli så mycket mer igen!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: