Erik bor i en låda på hjul

erik_0
Foto: Anna Rytterbrant

Erik Fallgren pluggar konst och har som ett projekt bosatt sig i en liten hemmabyggd låda. Han har intressanta tankar om vem som har rätt att bestämma över hur det offentliga rummet ska se ut. Något som fler av oss borde fundera på, och ifrågasätta. Det som möjliggör att han kan bo så enkelt är att han kan vara i skolan mellan 06 och 23 samt att han kan laga mat där.

Lådan är helt oinredd. Det är egentligen bara en säng i en enkel låda. Är den isolerad är det i så fall inte särskilt mycket isolering. En människa värmer ju dock upp ett så litet utrymme ganska lätt då vi i sömn avger 100watt värme.

Hade jag byggt en sådan låda hade jag isolerat den mer för ökad komfort, gjort den lite högre så man skull kunna sitta upp samt lagt till lite hyllor. Med ett triangiakök hade man fått en enkel möjlighet till matlagning. De är faktiskt förvånansvärt effektiva när man lagar mat inomhus och slipper blåsten.

Dessutom hade jag valt annat material på väggarna inomhus då plywood på så liten yta släpper ifrån sig alldeles för mycket formaldehyd för att det ska vara nyttigt. Ja, jag har provat. En fin grej med lådan är den stora ingången som vackra dagar kan öppnas så att det blir mer som ett vindskydd än en bostad. Om man nu tycker att det är en bostad när dörren är stängd vill säga. 🙂

2 responses to this post.

  1. Posted by Petra on maj 1, 2013 at 7:17 e m

    Imponerande. Jag hade nog varit lite rädd för att det skulle komma någon galning och hoppa in hos mig!! Det känns inte så tryggt.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: