Tolvåring bygger hus på hjul

Photo: http://tinymaison.blogspot.se/

En av mina käpphästar är att vi måste bli mer av mångsysslare och mindre av specialister. För tillfället lever vi i ett extremt specialist-samhälle där alla har en huvudinriktning men ofta kan rätt lite annat iallafall sett i ett historiskt perspektiv. Nuförtiden ska jag gå till kiropraktorn när jag har ont i ryggen, psykologen när jag är deppig, läkaren när jag har brutit tån, arkitekten när jag vill bygga ett hus, snickaren när huset ska byggas och flyttgubbarna när jag ska flytta in mitt bohag.

Det här märks ofta när jag pratar med människor om att bygga hus av olika slag genom att jag ofta möts av ”Det vore ju roligt men jag kan ju inte, jag är ju inte snickare/målare/arkitekt” Men här kommer jag med goda nyheter: Vi människor kan lära oss nya färdigheter hela livet, ja det är sant!

Jag blir så himla lycklig och inspirerad av människor som vågar prova saker de inte kan utan bara kör på iallafall. Efter ett tag är de riktigt duktiga. Jag har en hel del färdigheter jag vill förvärva men där tidsbrist och allmän feghet står i vägen men jag jobbar på det och en dag ska jag ha lärt mig även dessa.

Fram tills dess inspireras jag av människor som denna lilla flicka. Hon är bara tolv år gammal men är i färd med att bygga en vagn. Den är ännu bara på planeringsstadiet men jag tror nog att hon kommer ha ett eget litet hus på hjul inom två år. Då, och nu, kommer hon vara den yngsta människan att bygga ett litet hus på hjul. Tänk om man hade varit så fri i tanken när man var tolv år att man planerade sitt eget hus!

Här kommer hon med ett jättebra tips på hur du kan planera ett litet hus på hjul men det går ju att applicera även på större hus även om du då behöver lite mer utrymme när du tejpar. Men man kan ju tejpa ett rum i taget för att få en översikt över hur stor plats bord och annat tar upp.

Här har ni hennes blogg där man kan följa hennes framsteg, fynd hon hittat eller fått och väldigt kloka tankar om boende och annat – http://tinymaison.blogspot.se/

 

 

Annonser

2 responses to this post.

  1. Posted by Nicklas E on oktober 31, 2012 at 11:33 f m

    Än en gång blir jag mycket glad av att läsa vad du skriver, Hoppet om livet kommer tillbaka!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: