Lastpallar får nytt liv

Vi lever i ett överflödessamhälle. Vi har det så bra och är så rika att vi fortfarande tror att det finns något sådant som skräp. Det är bara i fattiga samhällen som man inte låter något gå till spillo, man hittar ett nytt användningsområde för det som kastas av någon. Jag hoppas att vi snart börjar återvinna mer av det som slängs. Här kommer en rolig video som är sprängfylld med inspiration på hur man kan ta tillvara och återvinna gamla lastpallar istället för att skicka dem till förbränning.

7 responses to this post.

 1. Posted by Petra on oktober 11, 2012 at 7:16 e m

  Svincoolt!! Det är så underbart härligt med ditt brinnande, aldrig sinande engagemang för miljön!!

  Svara

  • Posted by attlevadetlevandelivet on oktober 12, 2012 at 8:03 f m

   Ja det är häftigt vad man kan göra med gammalt material när man vill 🙂
   Tack ska du ha 🙂

   Svara

 2. Jättefint och väldigt inspirerande! Skapar lust att direkt börja snickra av lastpallar (och att återvända material i största allmänhet) : – ) Jag funderar på hur man får tag i lastpallarna. Det är kanske inte alls svårt om man vet vart man ska vända sig? Vart vänder man sig?

  Svara

  • Posted by attlevadetlevandelivet on oktober 15, 2012 at 6:27 e m

   Det är nog lite olika beroende på vilka pallar man hittar. Vissa är värda pengar då de ingår i ett sorts pantsystem medan andra är värdelösa. De som är värdelösa borde man kunna få av olika företag som annars måste betala för att bli av med dem.
   Vore riktigt tufft att bygga ett litet hus av lastpallar 🙂

   Svara

 3. Om det är tillräckligt bra virke i de värdelösa lastpallarna vore det tufft att bygga hus av dem. Jag blev så förtjust i den här bilden på lastpallsodling för ett tag sedan: http://www.kurbits.nu/2011/05/10/gor-din-egen-urbana-odling/ . Måste kolla upp de värdelösa lastpallarna närmare! 🙂

  Svara

 4. Europapall, som de som är på översta bilden i det här, ingår i ett pantsystem. All annan pall, i plast och i trä, saknar pantsystem och en del är av uselt material medans andra funkar kanon. Dock är de svåra för butiker att bli av med, så mitt tips är att knata in på valfri stor butik, kanske Maxi eller Coop eller Elgiganten eller nåt byggföretag, och fråga snällt och lämna namn och nummer så kan de ringa när de har en hög engångspall de inte vet vad de ska göra med 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: