Shotgun Schack – Familjeliv och företagande i vagnar

Källa: Yorkmix.com

Här är en härligt inspirerande film om en liten familj som bor i vagn och dessutom har sitt lilla familjeföretag i en annan vagn som står parkerad precis bredvid. Mamman i familjen visar runt i vagnen och berättar om de renoveringar som har gjorts bla för att sonen skulle få ett större rum. Hon pratar mycket om ekonomi, som är anledningen att de bor såhär, och vad man ska tänka på – vad som krävs – för att klara den omställning som behövs för att gå ner i storlek på bostaden.

Något som verkligen fastnade i mig är när hon pratar om deras företag som numera har bara en fjärdedel av den forna omsättningen men ändå drar in mer pengar till hushållet. Dessutom har de mer tid för den kreativa biten av jobbet. Det är hemligheten bakom mycket av problemen i vårt samhälle som jag ser det, vi bara producerar mer och mer men ingen blir gladare eller rikare av det. Det blir bara mer skräp. Jag tror vi alla behöver få uttryck för våra kreativa och livsbejakande sidor. Det gör oss gott.

Deras första video som är några år tidigare kan ni se här under.

Annonser

2 responses to this post.

  1. Jag såg det första klippet för en tid sedan. Ovanligt att se en familj med en halvvuxen son bo i vagn. Sen att hon även flyttade sin företag till en till liten vagn är bara så smart! Tillbyggnaden blir lite som det egentligen borde vara, att man låter huset växa/förändras med behovet. Man behöver inte ha femtielva rum och kvadratmeter från starten.

    Som jag tidigare har sagt, så tror jag att vi får se fler familjer ta steget till mindre (och enklare) boende framöver.

    Svara

    • Ja det kan nog bli så. Absolut smart att låta hus krympa och växa efter behov. Det är en tanke jag bollar mycket med. Särskilt i ett klimat som vårat där man skulle kunna ha ett stort hus på sommaren och krympa ner det till ett litet under den kalla vintern 🙂

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: