Hus byggt på en parkeringsplats

Vad ska man göra när man inte har råd att köpa en stor tomt, eller när det helt enkelt inte finns en tomt att köpa för att man vill bo så centralt. Vad sägs om att bygga på en parkeringsplats. Parkeringsplatser finns det iallafall för många av. Vi behöver mindre bilar, mer cyklar och mer smarta bostäder.

Den här mannen har lyckats bygga ett litet hus med tre våningar på en parkeringsplats och fyllt huset med en mängd smarta utrymmessparande lösningar. Bland annat gardiner framför garderoben istället för dörrar, hushållsmaskiner under hyllor eller gömda i skåp, och såklart en massa annan smart förvaring samt väldigt små badrum och rum överhuvudtaget. Han har också jobbat en hel del med att skapa en känsla av utrymme genom att bland annat ha stora fönster. Han bor han tillsammans med sin mamma, det måste vara härligt 😉

Det är helt klart ett intressant hus ur många synvinklar men läget mitt i stan(Tokyo) är inte riktigt mitt drömläge om man säger så. Men det finns ju många därute i världen som vill, eller kanske måste, bo i storstäder. Egentligen är det nog så att små kompakta boenden lämpar sig särskilt väl just i städer eftersom det där finns en begränsad yta till skillnad från landsbygden där vi har gott om plats för lite större hus. Jag förespråkar ju små kompakta boenden oavsett vart man bor men ändå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: