Just do it – a tale of modern-day outlaws

CEMUS arrangerade en filmvisning på en lokal biograf i Uppsala där de visade JUST DO IT. I filmen får vi följa ett flertal aktivister när de planerar och genomför olika aktioner. Bland annat försöker de stänga ner ett kolkraftverk. Den aktion som lyckas bäst är en aktion mot en bank där de lyckas hindra verksamheten i en hel dag. De använder sig nästan uteslutande av fredliga metoder för att föra fram sitt budskap och de har roligt under tiden. Filmen kan ses som en instruktionsfilm på hur man planerar och genomför aktioner. Det är väldigt intressant att få ta del av aktivisternas tankar och ideer om aktionerna och varför de anser att de behöver utföras. Rekommenderar alla som funderar på att utföra aktioner att se JUST DO IT. Om inte annat så för att inse att man inte är ensam om att vilja göra något.

Just Do It lifts the lid on climate activism and the daring troublemakers who have crossed the line to become modern-day outlaws. Documented over a year, Emily James’ film follows these activists as they blockade factories, attack coal power stations and glue themselves to the trading floors of international banks despite the very real threat of arrest.

Annonser

2 responses to this post.

  1. Posted by svartasarah on maj 3, 2012 at 8:45 f m

    Vart och när visas filmen? CEMUS hemsida verkar svåtydd eller så står det inte där (eller alt. 3, jag är blind?). 😛

    Svara

    • Den visades förra veckan på en biograf här i Uppsala i CEMUS regi. Vet inte om den visas nåt mer. Du måste antagligen söka rätt på den själv. Finns länk till filmens hemsida i inlägget. Ett alternativ kan vara att med hjälp av något studieförbund anordna en visning där du bor så får fler möjlighet att se den 🙂

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: