Odla för omställning

Nu har vi äntligen fått tummen ur och stoppat lite frön i jord. Pumpa, squash, gurka, vitkål och rödkål blev det. Det kommer antagligen inte bli så jättemycket att skörda i år då förberedelserna har varit blygsamma och energin inte riktigt är på topp. Hoppas att det blir mer nästa år. Det här är första gången jag får känna på den Uppländska leran så det är nog bra att inte satsa för hårt. Riskerar att leda till odlingsutbrändhet. Tomatplantor och chiliplantor kommer vi få av vänner så det blir lite sånt med.

Köksbordet gjordes snabbt om till odlingsstation. Vi kom igång klockan nio på kvällen så energin var inte på topp. Det blev till att riva av jobbet i en rasande fart men vi hann njuta en kopp te under arbetet iallafall. Hippies har alltid tid för Chai!

Nu står de små liven i fönstret och väntar på solen. Den enda tillväxten vi vill ha!

 

Annonser

2 responses to this post.

 1. Kul! har själv försökt plantera lite positiva plantor också, trots hög tröskel att äntligen komma igång! Tror också det är smart att inte göra för mycket på en gång, lägga ribban lågt och se till att ha roligt 🙂 Här står det mest kryddor i köksfönstret och blivande tomatplantor, och stooooora fina solrosor hoppas jag på! Kan hända blir det av att sätta potatis och så lite morötter också…. men hur vet man när det är dags att sätta ut dem egentligen?

  Svara

  • Det brukar stå i odlingsböcker men på mina fröpåsar står det även temperatur i backen för att de ska trivas. Det är snart dags här hos oss. Någon vecka till bara så jorden blir lite varmare.
   Potatis ska jag sätta i mängder har jag tänkt samt lite lök. Så blir det en vitlöksbädd till hösten som får vara tills nästa sommar, då blir dem finast 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: