Björn Forsberg – Omställningens tid

Björn Forsberg är forskare och författare till boken Omställningens tid. Det är en bok som ligger i min `Att-läsa-lista`. Här är några videos där Björn utvecklar tankarna i boken. Ett rätt smidigt sätt att kortfattat ta del av innehållet i boken. Blir man intresserad av budskapet kan man alltid gå till biblioteket och låna boken.

I det här klippet pratar Björn om olja kontra förnyelsebar energi och vad det kan innebära för framtiden

Här pratar han om en omställning på det mentala planet och tar upp att man måste frångå mycket av det vi tar för givet för att nå en riktig omställning.

Vi måste se en omställning som en möjlighet att skapa ett socialt levande samhälle med högre livskvalitet.Urban odling minskar kriminaliteten och ökar samhällets motståndskraft.

Tillväxtepoken är över. Snart sagt allt vi har kommit att ta för givet är över. Vi är på väg att gå in i ett flertal resursväggar.

Annonser

6 responses to this post.

 1. Posted by Danne on mars 13, 2012 at 3:09 e m

  Väldigt intressanta klipp! Man blir sugen på att läsa boken

  Svara

  • Vad roligt 🙂 Jag ska absolut läsa boken men jag har en hel hög med andra böcker som ligger före då det är kurslitteratur. David Jonstads Kollaps kan jag rekommendera, den håller jag på att läsa nu nämligen 🙂

   Svara

 2. jag hoppas och tror på ett nödvändigt paradigmskifte år 2014 – vad tror du om det?
  http://jeanettish.blogspot.com

  Svara

  • Det återstår att se. Tyvärr är det nog så att vi här i väst kan skjuta de obehagliga konsekvenserna av vårt leverne framför oss väldigt länge på de fattigas bekostnad… Men någon gång tar det stopp även för oss, frågan är bara när.

   Svara

 3. min rättvis handel-lärare läser den här boken och tipsade så sent som i lördags om den. jag har köpstopp men kanske tar biblioteket in den om man skickar en förfrågan. det har de gjort förr när jag bett övertygande:)
  definitivt intressant!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: