Domeformat växthus

Här kommer ett projekt som jag har följt ett tag nu, med större och större intresse. I början såg det inte mycket ut för världen men nu ser det riktigt intressant ut tycker jag. Det är inte direkt ekotänk i växthusbygget när det kommer till material och utförande men tycker ändå det är inspirerande. Man kan alltid roa sig med att fundera på hur man skulle kunna bygga liknande men med ett ekotänk.

Hans tanke att använda sig av markkyla för att kyla växthuset på sommaren är ju inte direkt ny men ändå kul att se hur han tänker sig att det ska gå till. Uppvärmningen på vintern är han ju inte heller ensam om men jag tror han är den första som gör det med en rocket stove. Ska bli kul att se fortsättningen på hans projekt.De sista två videorna handlar om hans rocket stove och där ser man hur han löser problemet med att rensa ut askan.

Annonser

2 responses to this post.

  1. Posted by Mr. Domeskägg on mars 1, 2012 at 2:41 f m

    Sjukt bra videos!

    Svara

  2. Ja, han är grym. Ser ut som att han filmar med hjälp av ett stativ med vilket gör det hela ännu mer imponerande. Måste vara sjukt jobbigt att utföra allt jobb och tänka på att få med alla steg på film på ett pedagogiskt sätt. Men han kanske tjänar pengar på det sedan förstås så då är ju det ett bra incitament 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: