Klotet i P1 om Jordskepp

Väldigt intressant program om bland annat Jordskepp. Här är lite information om programmet;

Karin Bradley, forskare på institutionen för samhällsplanering och miljö på KTH i Stockholm, tror att jordskeppstrenden är ett tecken på att  människor tappat tron på samhällets förmåga att snabbt ställa om till ett fossilfritt och energisnålt samhälle. Som forskare i samhällsplanering tycker hon att det kan vara problematiskt om alltför många tänker främst på att rädda sig själva och inte söker efter större samhällslösningar. Samtidgt tycker hon att det är bra att framförallt många unga inom rörelsen visar att de tar miljöfrågorna på stort allvar.

Jag undrar varför människor tappar tron på att samhället ska ställa om till ett fossilfritt samhälle… Kan man dra några andra slutsatser av utvecklingarna i samhället. Sverige ska dra ner våldsamt på sina utsläpp men vi släpper ut mer än någonsin, får någon det att gå ihop? Vad ska man dra för slutsatser av det?

Vad jag däremot inte håller med om är att man skulle skita i samhället i stort bara för att man bygger ett jordskepp. Jag jobbar på alla sätt jag kan för att få människor i min närhet att fundera över vad de kan och borde göra för vår miljö och för varandra. Bland annat genom den här bloggen. I framtiden hoppas jag jobba med detta på professionell basis i någon form. Som Karin Bradley säger verkar det som att det man gör på individuell nivå står i motsatsförhållande till andra insatser vilket ju absolut inte är sant. Hursomhelst intressant program väl värt att lyssna på.

Här är länken till Klotet i P1;

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3345&play=3501217&playtype=S%C3%A4ndning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: