Iphone och dess konsekvenser, www.phonestory.org

Hittade en intressant hemsida för ett tag sen som handlar om de konsekvenser som följer av iPhone-tillverkningen. Det är såklart konsekvenser som följer med det mesta av vår teknik men just den här sidan handlar specifikt om iPhone.

Vi kan bland annat läsa om arbetare som tar livet av sig för att de får jobba så hårt och under så dåliga villkor att de helt enkelt inte orkar längre. Många hoppar från fabrikens tak, företaget som är en underleverantör till Apple/iPhone väljer att möta det här hemska med att installera skyddsnät så att arbetarna inte längre dör om dom hoppar från taket. Att förbättra deras villkor ses tydligen inte som en möjlighet. Kanske är det så att det inte finns ekonomiska möjligheter att förbättra deras arbetsmiljö och/eller lön utan att priset höjs för oss konsumenter, är det ett pris vi är villiga att betala?

De har även skapat ett spel på detta tema där man får spela sig igenom olika minispel som visar på de olika steg som krävs för att just du ska kunna hålla en iPhone i din hand. Detta spel är av förklarliga skäl inte tillåtet i Apples appstore men finns att få tag på här. Härunder får du ett smakprov på spelet.

Annonser

One response to this post.

  1. Apple är ond. Hjälp oss kämpa för rättvis elektronik på rattviselektronik.Wordpress.com

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: