Hitlers prästinna – Nicholas Goodricke-Clarke

Boken är väldigt genomarbetad och ger en väldigt god inblick i Savatri Devis tankar och ideer. Dessa tankar och ideer är dock inte särskilt trevliga. Hon avgudade Hitler. Hon trodde faktiskt att han var en gud, en avatar här på jorden. Hon var en fanatisk anhängare av honom och av Det tredje riket. Det är stundtals svårt att läsa boken, som alltså inte är skriven av henne utan av Nicholas Goodrick-Clarke, och handlar om hennes liv och gärning.

Savatri Devis tankar, som framkommer genom hennes många böcker, har haft och har fortfarande en stark påverkan på nynazistiska rörelser men även ekofascister. Det finns skrämmande många paraleller mellan hennes tankar och Pentti Linkolas, som jag skrivit om tidigare. Boken är även värd att läsa om man vill försöka förstå de nynazister som vägrar tro på Förintelsen och att Hitler är död. Det är mycket mysticism i Devis tankar och på sätt och vis har hon skapat en religion och mytologi kring Hitler och det Tredje riket som lever kvar än idag om än i skymundan.

Saxat från baksidan av boken;

A superb study, Goodrick-clarke has done a service to sanity, even if the gullible will go on swallowing Devis recycled poison rather than his antidote.

Jag har läst boken för mitt projektarbete inom ekofilosofi A där jag jämför Djupekologi och Ekofascism för att se vad som skiljer dom åt och när Djupekologi går över i Ekofascism.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: