Att leva på en liten yta

Jag har länge funderat på hur mycket yta som egentligen behövs för att man ska kunna få plats med allt man behöver. I Sverige har varje människa i snitt fyrtionio kvadratmeter uppvärmd boyta per person. Det är ju helt sjukt vilka oerhörda mängder energi som går åt till att värma upp outnyttjad yta. Uppenbarligen är det fortfarande för billigt att äga och värma upp hus i Sverige. Det lär ju ändras snart med tanke på Peakoil.

Hursomhelst har jag kommit fram till att femton till tjugo kvadratmeter per person är en rimlig siffra. Mitt landställe är på femton kvadratmeter och där har jag det alldeles utmärkt. Däremot kan man ju ha uthus och förråd som är större men dessa behöver man ju inte värma upp hela året. Vi är så bortskämda med att ha obegränsade mängder energi och vi behöver inte ens se framställningen av den.Se även mitt tidigare inlägg om min och mina vänners små vagnar; Små hus på hjul.

När man kollar runt på internet kan man alltid hitta likasinnade hur knepiga ideer man än har. Ofta hittar man någon som har tagit det till en extrem nivå. Kolla in den här killen; Nine Tiny Feet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: